fredag 4. mars 2011

Forfulgt av tåke

Nå er vi fremme i Bangkok. Vi reiste fra Bergen på mandag, og brukte ikke mindre enn 14 timer til Oslo. Dette skyldtes at Flesland ble stengt på grunn av tåke. Da flyet vårt ble kansellert bestemte vi oss for å ta 16.00-toget til Oslo, der snille mamma tok oss godt imot med viltgryte til kvelds. Tirsdag rakk vi å se VM i kollen og spise middag hos pappa og onsdag satte vi kursen mot Thailand.

Det så lyst ut ganske lenge. Fly tok av som de skulle selv om det var en del tåke på Gardemoen. Dette tok imidlertid slutt omtrent en halvtime før flyet vårt skulle ta av. Vi kom til å rekke neste fly uansett - vi hadde tross alt 2 timer og 30 minutter på oss til å hente bagasjen og sjekke inn på nytt i Dusseldorf i utgangpunktet, så 30 min forsinkelse skulle gå fint. Da vi kom ombord i flyet, sovnet Thomas momentant, mens Linn ventet. Og ventet. Omtrent en time senere vekket hun Thomas, en smule panisk. Vi var fremdeles på rullebanen.

Linn: Åååå, vi er en hel time forsinket. Vi kommer aldri til å rekke neste fly. Nå går alt rett vest, og vi er blakke før vi kommer frem. Nei, åååå. Hva gjør vi nå!?!

Thomas: Slapp av dåååå! Det går fint dette. Vi får'kkje gjort nåkke no unasett.

Linn: Lett for deg å si det. Hvis vi ikke rekker det, så... Å, jeg orker ikke å tenke på det en gang.

Thomas: Nei, ikkje gjør det du... Hvis vi ikkje rekker det går det på forsikring, men vi rekker det nok.

Deretter ble en heltedåd utført. For å roe ned Linn fikk Thomas tak i en flyvert, som sa at han skulle høre med Air Berlin om de kunne ordne noe for oss, dersom vi ble veldig forsinket (forsøket var nok til å roe nervene for denne gang). Flyverten mente imidlert tid at vi ikke var så mye forsinket. Vi kom jo til å ha én hel time på oss til å hente bagasjen og sjekke inn på nytt, og det burde vi rekke.

Så da var det bare å hente baggasjen, hive på seg sekken og sprinte gjennom flyplassen. Etter et par mislykkede forsøk fant vi innsjekkingen som fortsatt var åpen, og ca 21 timer etter at vi forlot hjemmet i Oslo, ankom vi hotellet i Bangkok. Veldig fornøyde og trøtte (klokken var tross alt 04.30 i Norge).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar