onsdag 27. april 2011

Tubing i Vang Vieng

Som sagt i innlegget om Zip-linningen, så dro vi videre til Vang Vieng og tuuuubet i elven. Det var kjempe, kjempegøy!

Vang Vieng var et merkelig sted. Byen er full av turister, men nesten tom for laofolk. Over alt er det «restauranter» der man kan ligge i sofalignende greier, med bena rett frem og se Friends eller Family Guy og spise (ikke verdens beste) mat og det er i det hele tatt lagt opp for å tilfredsstille festglade turister, som drikker og tuber midt på dagen og slapper av på med TV ellers. Og det var omtrent dette vi gjorde.

(Non-stop Friends døgnet rundt)

Eller i tillegg til tingene som er nevnt over, ble vi sprutet vann på. Masse vann! Vi kom nemlig til Vang Vieng samtidig som Lao nyttår, Pii mai, begynte. Pii Mai feires med fyll, musikk og vannkrig. Folk står med bøtter langs veien og kaster vann på alt som rører seg. Det er litt merkelig, men sikkert veldig gøy. Fordelen med å oppleve dette i Vang Vieng er at alle allerede går rundt i badetøy og våte klær fra elvetubingen. Den eneste gangen det var plagsomt, var når man enten var morgengretten eller gikk og bar på absolutt alle tingene sine (inkludert data og kameraer) og de fulgte etter deg med ti litersbøtter.

(Litervis med vann kom inn de åpne túktúk'ene langs hele veien)

(og da blir man klissvåt etterhvert)

Første dag gikk vi opp på en liten fjelltopp og så på «utsikten» over Vang Vieng først, så vi begynte å tube ganske sent. I tillegg er det lite vann i elven fordi det er lenge siden regntiden, så det gikk veldig sakte nedover. Vi måtte padle for å komme fremover i det hele tatt mesteparten av veien. Når man så tar med at det ligger morsomme barer med vannsklier, husker og lignende langs hele toppen av elven, så er det kanskje ikke så rart at vi ikke kom så veldig langt? Vi gikk til slutt opp og túktúket tilbake til byen.

(når bambustrappene gikk slutt fant vi ut at det ikke var så lurt med flip-flops på beina)

(men vi kom oss til topps tilslutt)

(på veien tilbake hadde det flokket seg endel kuer langs stien)

(Tubingens første vannhull)

(med en slengdisse ut i vannet som Thomas selvfølgelig måtte prøve)

Dag to var ganske lik, men da stoppet vi på en restaurant med bare lokale langs elven. Det var veldig gøy, og det kom til og med et par ungdommer bort og spurte om å få ta bilde med oss!?! Hehe! Moro!


(et stoppested med nesten bare lokale som feiret nyttår)


4 kommentarer:

  1. Haha, du ser meg ut som slengdisse du... Det er et bergensk ord altså! På bokmål heter det faktisk slengHUSKE ;) Gleder meg til dere kommer hjem

    SvarSlett
  2. Hei!
    Det ser ut som dere virkelig koser dere, fortsett med skriving og foto:-) Vi følger dere i spenning.

    Fam. Glum

    SvarSlett
  3. Helt riktig Gina, det heter HUSKE! He he, det var pop-up blokkering som sto på og gjorde at jeg ikke fikk lagt inn kommentar så nå tar det helt av:-)

    SvarSlett
  4. Haha, slenghuske kan du være sjæl as, gina! Men dere har helt rett. Det heter huske...men det var Thomas som skrev bildetekstene, og som dere vet er han (dessverre) bergenser. Haha :)

    Pappa, bare ta av du! :)

    SvarSlett